De opwarming van de aarde heeft grote gevolgen voor ons mensen en voor onze openbare ruimte. Het klimaat in Nederland zal, volgens het KNMI, gaan lijken op het zuidwesten van Frankrijk met als voorbeeld de stad Bordeaux. Het is van groot belang dat wij ons hierop voorbereiden en de deelnemers van Plein Bordeaux denken graag met u mee.

De opwarming van de aarde wordt niet veroorzaakt door één activiteit, maar door meerdere activiteiten. En zo is er ook niet één kant en klare oplossing voor de gehele openbare ruimte, die dan ook nog eens wordt geleverd of bedacht door één bedrijf. De grote kracht zit in het samen bedenken van diverse oplossingen voor de inrichting van de openbare ruimte.

Plein Bordeaux biedt iets unieks: elf bedrijven inclusief Boomkwekerij M. van den Oever, allen specialist op hun eigen vakgebied, die met elkaar samenwerken om zo te komen tot oplossingen. Het kan zijn dat u gebruik wil maken van de kennis van bijvoorbeeld twee van deze bedrijven, maar misschien ook wel van alle elf bedrijven.
Wij gaan uit van het principe dat kennis delen en samenwerken bijdraagt aan de oplossingen die u nodig heeft voor een klimaat adaptieve openbare ruimte.

Bent u werkzaam bij een provincie, gemeente, projectontwikkelaar, architect, aannemer of groot-groenvoorziener en wilt u voorbereid zijn op de klimaatverandering, kom dan kijken op Plein Bordeaux. U kunt ons vinden in Hal 2, stand 2.2.20, tijdens de vakbeurs “Dag van de Openbare Ruimte” 2018.

Registreer hier gratis voor de “Dag van de Openbare Ruimte”.

Wij nodigen u uit voor een heerlijke kop Baristakoffie op Plein Bordeaux. U waant zich in Frankrijk en tijdens deze mini vakantie kunt u rustig bekijken wat er mogelijk is op het gebied van groen, grijs, water en ecologie, met het oog op een klimaat adaptieve openbare ruimte. Graag tot in Bordeaux!

 

 

Plein Bordeaux is een samenwerking van:

Partners Bordeauxplein Dag van de Openbare Ruimte 2018