Woensdag 13 maart 2019 was de 62e versie van de boomfeestdag gevierd in Biezenmortel. De boomfeestdag werd georganiseerd door de gemeente Haaren in samenwerking met Boomkwekerij M. van den Oever, zoals op meer plaatsen in het land.

De feestdag wisselt om het jaar van locatie, en dit jaar bij de basisschool Franciscus in Biezenmortel. Het programma begon om 08:30 met de opening. Boomkwekerij M. van den Oever verzorgde onder andere een informatieve en leuke nieuwe quiz over bomen en de functie van groen voor de kinderen groepen 6 tot en met 8. De winnaars kregen een leerzame prijs.

Tegelijkertijd met de quiz waren er workshops over de bij en hoe bijen leven. Die werden verzorgd door de plaatselijke bijenhoudersvereniging St. Ambrosius. De Groenxylotheek was ook aanwezig  met veel informatie over bomen.

Rond 10:15 liepen de groepen kinderen door de harde wind en regen naar de Zandkantseweg in Biezenmortel. Daar werden natuurwandelingen gehouden, verzorgd door LMNH ( landschap milieu en natuur, Haaren). Ook werd er de tijd genomen om het zwerfvuil op te ruimen.

Als klapstuk werden er tientallen nieuwe zomereiken geplant. De eerste boom werd door de wethouders Adrienne Verschuren en Martien Vromans geplant. Bij de geplante bomen werd door de leerlingen een bloemenmengsel gezaaid. Dit werd extra gedaan voor het behoud van bijen en vlinders en verdere versterking van de biodiversiteit.

Om 12:15 werd de dag voldaan afgesloten. De kinderen kregen een heideplantje mee voor al hun inzet en inspanning tijdens het planten. De kinderen vonden het een hele leuke dag, alleen jammer dat het weer dit keer niet mee zat.