Landelijke Open Imkerijdag L’Abeille op terrein Boomkwekerij M. van den Oever

Kom leren over bijen en hun nut in onze leefomgeving tijdens de Landelijke Open Imkerijdag! Deze Open Dag wordt dit jaar gehouden op de locatie van duurzame boomkwekerij M. van den Oever, NL Greenlabel partner, op Kerkeind 12, te Haaren op zondag 14 juli vanaf 11:00 uur tot 16:00 uur. Je komt hier alles te weten over het bijenvolk L‘Abeille dat op de boomkwekerij ingezet wordt voor bestuiving van alle gewassen en waar heerlijke ‘Natuurlijke groeikracht™’ honing van wordt gemaakt.

Voor jong en oud

Het belooft een leuke en interessante open dag te worden met leuke activiteiten voor jong en oud.
Er zijn allerlei leuke activiteiten georganiseerd, die garant staan voor een leuk aantal uurtjes uit met de kinderen. Zo kun je een insectenhotel bestuderen! Je kunt in een imkerspak stappen en selfies maken. Je krijgt van een ervaren imker een compleet verhaal over het leven van honingbijen en solitaire bijen in de boomkwekerij, startende vanuit hun eigen bijenkasten op de kwekerij.

Bijenbomen voor in je tuin

Er is een lopende presentatie over bijen van Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius uit Haaren. Je kunt een klein wandelingetje maken over de kwekerij, waarmee je veel bijenbomen, zogenaamde BeeTrees™ leert kennen voor in je tuin. En er is een tentoonstelling over bomen en onze groene leefwereld in Tiny House ‘de Groenxylotheek’ die is opgebouwd uit resthout van de boomkwekerij.
Hier mag iedereen via zijn mobiel de quiz op de locatie www.watgroengeeft.nl invullen. Voor de winnaar wordt door boomkwekerij M. vanden Oever een leuke prijs beschikbaar gesteld!

Heerlijke honing

En natuurlijk is er honing om te proeven en te kopen en handgemaakte honingpotjes! Gratis zijn de infomatiefolders hoe jij de bijen en alle insecten kunt helpen en bloemenzaad. Dat kun je nog dit jaar zaaien voor bloemen aan het eind van de zomer.

Waar en wanneer?

Graag zien wij jullie op zondag 14 juli in Haaren, Kerkeind 12 vanaf 11:00 uur!
Bijhoudersvereniging St. Ambrosius – Boomkwekerij M. van den Oever

Tiny House 'de Groenxylotheek'
Tiny House ‘de Groenxylotheek’
Wat is een insectenhotel?
Jonge steenuilen van 15 dagen oud worden op het grondgebied van het Haarense familiebedrijf M. van den Oever gewogen en geringd door leden van de uilenwerkgroep Oisterwijk. © Arie Idema/M. van den Oever
Biodiversiteit in onze natuurlijke kwekerij is van levensbelang!