Wij luisteren en kijken naar mensen in hun leefwereld en passen ons eeuwenoude en nuchtere verstand van bomen, struiken en planten toe om die leefwereld te verbeteren.

Wij zijn Boomkwekerij M. van den Oever, wij zijn Leefwereldverbeteraars.

Greenport voor groen


De wortels van Boomkwekerij M. van den Oever liggen al meer dan twee eeuwen in Haaren, de Tuin van Brabant. Haaren is aangewezen als Greenport voor de boomkwekerij. Niet voor niets, want het groen dat van de leemhoudende zandgrond komt, staat internationaal bekend om zijn uitbundige groei en bloei. Het areaal van M. van den Oever beslaat maar liefst 140 hectare en zorgt ervoor dat wij u een breed assortiment groen kunnen bieden: laan-, straat- en parkbomen, vormbomen, fruitbomen, solitairheesters en meerstammige bomen, heesters, rozen, coniferen, bos- en haagplantsoen en vaste planten.

Bij al uw groenprojecten de juiste sfeer


Er zijn heel wat criteria die groen uniek maken: stam, bladkleur, bladvorm, bloemen, vruchtdracht en de verandering per seizoen. Samen met u vinden wij bij ieder groenproject de juiste sfeer. Het hele jaar door. Onze adviseurs doen graag een beplantingsvoorstel, waarbij kennis op een persoonlijke wijze wordt uitgewisseld. Wij begeleiden groenprojecten van planning tot nazorg. Uiteraard bent u ook van harte welkom voor een uitgebreide rondleiding op onze boomkwekerij.

Zeven generaties kwekers


Boomkwekerij M. van den Oever komt voort uit een puur boerenbedrijf, dat zich in 1791 in Haaren vestigde. In de loop der eeuwen groeide de kwekerij gestaag. Enthousiasme, vakmanschap en het vasthouden aan betrouwbaarheid, kwaliteit en service vormen het fundament waar alle generaties kwekers op verder bouwen. Deze principes staan nu nog hoog in het vaandel.

Johannes van den Oever

(1753 – 1842)

In 1791 trok Johannes als weduwnaar met zijn kinderen naar Haaren. Daar trouwde hij op 18-01-1801 met Anna-Maria Bressers. Bij zijn overlijden liet Johannes een kwekerij na. Uit een akte blijkt dat het plantsoen op zevenhonderd gulden werd geschat.

Martinus van den Oever

(1802 – 1876)

Vooral door de interesse van Martinus’ vrouw, Petronella van Lommel, werd de kwekerij in stand gehouden. In 1840 kocht Martinus een huis met een café in Haaren. Van 1836 tot zijn dood in 1876 was hij ook burgemeester van Haaren.

Simon van den Oever

(1849 – 1927)

Simon trouwde met Johanna Cornelia van Iersel. Simon was boomkweker van beroep, maar oefende ook het boerenbedrijf uit. Van 1893 tot 1919 was hij wethouder in de gemeente Haaren. Zijn oudste zoon Martijn nam het bedrijf over.

Martijn van den Oever

(1876 – 1951)

Martijn was boomkweker van beroep en trouwde in 1906 met Maria Diliana Ivens uit Ammerzoden. Het paar kreeg twee zonen en vier dochters. De zonen, Walter en Ton, namen het bedrijf samen over van hun vader.

Walter van den Oever

(1909 – 1985)

Ton van den Oever

(1915 – 1988)

Walter ging verder met M. van den Oever en zijn broer Ton zette Ton van den Oever Boomkwekerijen op. Ton noemde het hoveniersbedrijf, dat gekoppeld was aan de boomkwekerij, BTL. Later is BTL verkocht en uitgegroeid tot een bekend bedrijf.

Jacques & Mart van den Oever

(1988 – 2014)

Mart en Jacques zijn zonen van Walter van den Oever en de huidige eigenaren van Boomkwekerij M. van den Oever. Onder hun bezielende leiding is de boomkwekerij uitgegroeid tot een modern handelsbedrijf.

Jeroen, Walter, Joost, Koen,
Jan-Willem, Cathelijne & Julienne
 van den Oever

 (2014 – heden)

Per 1 januari 2014 hebben Mart en Jacques van den Oever de zeggenschap over hun bedrijf overgedragen aan hun zonen en dochters. De zonen van Mart van den Oever, Jeroen, Walter en Joost en de zonen, Koen, Jan-Willem en de dochters, Cathelijne, Julienne van Jacques van den Oever vormen de zevende generatie Boomkwekerij M. van den Oever.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen


Wij streven in alle opzichten een duurzame toekomst na, door een goede mix te vinden tussen onze vier P's:

People

Een rechtvaardig sociaal beleid, voor onze medewerkers en de mensen in onze omgeving.

Planet

Wij dragen de grootst mogelijke zorg voor het milieu en voor onze leefwereld.

Profit

Een gezonde financiële situatie, die zorgt voor een stabiele basis.

Pleasure

Wij willen samen leven & werken plezierig maken.


Lees hier alles over onze MVO-aanpak en certificaties.

Het team van Boomkwekerij M. van den Oever


Ons team speelt een centrale rol in de kwaliteit van groen en service waar Boomkwekerij M. van den Oever om bekendstaat. Hieronder ziet u de gezichten van onze medewerkers in de functies van in- en verkoop, administratie, teelt en logistiek.

Administratie en Algemeen

Kwekerij en Logistiek

Huisvesting Medewerker

Wij huisvesten op ons adres aan het Kerkeind 12 een medewerker.

Wij willen er alles aan doen om in deze straat een fijn leefklimaat te houden, dus mocht u tips en tops en/of complimenten voor onze medewerkers hebben, dan horen wij dit graag van u!

U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0630085548 (24 uur per dag) of via email: info@m.vandenoever.nl