DUURZAMER KWEKEN Als ambassadeur van duurzame teelt heeft M. van den Oever onder een prachtig zonnetje afgelopen vrijdagmiddag 10 oktober onze bijenkasten en insectenhotels, genaamd ‘L’abeille’, officieel geopend op de kwekerij. De opening verliep  in samenwerking met Bijenvereniging Sint Ambrosius en wethouder Duurzaamheid: Johan van den Brand van de gemeente Haaren. Zonder bijen geen groen en dus geen eten. Zonder bijen geen Leefwereld!

Vrijdag 10 oktober was een mooie en bijzondere dag. Vooral omdat wij ons Leefwereldverbeteraar noemen. En wij écht geloven dat een groene wereld een betere wereld is.

Als M. van den Oever zijn wij er van overtuigd dat een groene wereld aantrekkelijker is om in te wonen en te leven, die maakt, dat mensen -maar vergeet ook dieren niet- zich gezonder, veiliger en gelukkiger, dus beter  voelen. En als je dit gelooft, betekent dat ook dat we zuinig moeten zijn op moeder aarde en alles wat ze voortbrengt. M. van den Oever heeft hierin reeds 10 jaar geleden gezegd: wij willen daar een voortrekkersrol in vervullen.

Labeille-Groeikracht-MvdOeverEn dat hebben wij intern vertaald in twee stelregels / leefregels voor ons duurzaam denken:

  1. Alles wat moeder aarde voortbrengt dat ‘lenen wij’ in plaats van te gebruiken.  En lenen betekent dat je iets minimaal in oorspronkelijke staat terugbrengt, beter nog: verbetert.  Dat is dus een dagelijkse opgave waar we bezig mee zijn.
  2. Daarom zien wij duurzaam werken als een werkwoord: ‘verduurzamen’; iedere dag is het mogelijk verder te verduurzamen. Voorbeelden: wij gebruiken geen kunstmest of schadelijke pesticiden meer, we gebruiken organische bemesting, we zaaien bloemmengsels in voor de bijen in onze groenstroken. We zorgen dat ‘de natuur zijn werk kan doen’ en dan pas is het mogelijke bomen met een ‘Natuurlijke groeikracht™’ te kweken.

Dus we zien onze kwekerij als een verlengde van de natuur, waar ieder element van flora en fauna zijn bijdrage in heeft, waarin bestuiving en bevruchting van levensbelang is voor onze bomen, vruchten en zaden.

Albert Einstein, niet de minst geringste wetenschapper, stelde wetenschappelijk vast, als de bijen uitsterven, volgt de mensheid 4 jaar later. Zonder bijen geen zaden, vruchten en dus géén groen, dus géén leven meer.

'Opening L'abeille'

Daarom zijn we ook heel blij dat bijenvereniging Sint Ambrosius in de personen van voorzitter Bert Opsteeg en imker Martine de Jong onze vraag, “Zouden jullie honingbijen wellicht hier op de kwekerij een onderkomen kunnen krijgen?”, volmondig met een “Ja” beantwoordden. En u ziet met de bijgaande foto’s: we hebben in deze samenwerking een paar prachtige woonplaatsen gecreëerd! Airbnb is er niets bij.

Graag willen wij bij deze ook wethouder Johan van den Brand, onder andere verantwoordelijk voor duurzaamheid en duurzaam ondernemen in de gemeente Haaren bedanken voor de officiële onthulling van onze nieuwe bijenkasten en insectenhotels onder de nieuwe naam ‘L’abeille’.

20171006_112428-COLLAGE (1)

Komt u gerust in kijkje nemen naar de nieuwe ‘L’abeille’ bewoners!

Wij wensen alle bijen van  ‘L’abeille’ vele behouden vluchten toe over onze kwekerij met vele bestuivings- en bevruchtingsmomenten. En natuurlijk vele kilo’s heerlijke Leefwereldverbeteraarshoning uit onze eigen kwekerij.

Leefwereldverbeteraarshoning BeeTrees

Wilt u meer weten over het inrichten van uw eigen groenomgeving met de juiste selecties van bijen- en insectendrachtplanten, vraag dan bij onze groenadviseurs naar onze Green Life™ Oplossing: BeeTrees™.