MINISTRIËLE ERKENNING | Bomen hebben veel meer invloed op klimaat, economie, welzijn en ecologie dan we denken. Nu ook erkend door Den Haag. Het Rijk wil de komende jaren 300 miljoen euro vrijmaken om de afspraken uit te voeren en gemeenten, provincies en waterschappen beloven samen nog eens zo’n bedrag.

Minister Van Nieuwenhuizen spreekt van een “echt aan-de-slagakkoord”. Volgens haar heeft ook het afgelopen jaar van weer-extremen opnieuw laten zien dat er nu echt extra stappen moeten worden gezet om de leefomgeving anders in te richten.

Zie hier heel kort en eenvoudig met een prachtig filmpje uitgelegd, ‘Wat de waarde van bomen is’, ‘Waarom en hoe dan?’: https://youtu.be/fuz8IsvduKM

Een mooie stap in de juiste richting voor álle inwoners van Nederland van onze minister Cora van Nieuwenhuizen.

 

 

We zijn met deze groenerkenning als Boomkwekerij M. van den Oever natuurlijk zeer blij mee:
echter nu nóg beter samenwerken tussen de groen, grijs en RO afdelingen binnen gemeentes, waterschappen en provincies om vergroeningskansen nog beter en kwaliteitsvoller in te vullen samen!

Bekijk hier een van onze presentaties en onze werkwijze om vergroening & klimaatadaptatie samen beter te doen op bestuurlijk en gemeentelijk niveau | 7 DO’shttps://goo.gl/USCYKj

 

Breda vergroenenWaterspeelplaats vergroenenWijkparkjes Breda vergroenenParken vergroenen