De Rijksweg N65 (verbinding Tilburg-‘s-Hertogenbosch) staat bekend om de kenmerkende percelen met laanbomen, typische lanen naar landgoederen, natuur en landschapselementen. De oude Zomereiken (Quercus robur) in de middenberm uit Napoleon’s tijd geven de weg een een extra mooi aanzien.

In een innovatief project werken boomkwekers, kunstenaars, BKKC (Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur) en de provincie Noord-Brabant samen om de weg te verfraaien. Het gekozen projectthema heet ‘N65 als etalage’. Het eerste concrete resultaat is de gevel die geplaatst ter hoogte van restaurant het ’t Groene Woud in Vught (tussen Helvoirt en Vught). Hier wordt op een grote gevel het schilderij ‘de zaaier’ van Vincent van Gogh uitgebeeld met gevel beplanting.

Een aantal andere projecten met een ‘groene invulling’ worden momenteel besproken met de kunstenaars. Daaruit zijn diverse innovatieve ideeën ontstaan die momenteel verder worden uitgewerkt.
Voor meer informatie zie website:  http://mestmag.nl/inspiratie/boom-en-plantenkwekers-kunstenaars-en-ontwerpers-slaan-de-handen-ineen