Beplantingsadvies

Maak gebruik van onze plantenkennis

Welk sortiment kies je voor hittestress reductie? Of voor meer biodiversiteit? En klopt het beplantingsplan dat we hebben gekregen wel? Voor dit soort vragen kunt u bij ons terecht.

Beplantingsadvies

U twijfelt aan de sortimentskeuze voor inboet of een beplantingsplan? Wij gaan graag naast u staan. Met onze plantenkennis en praktijkervaring optimaliseren wij de inboetlijst of het beplantingsplan. Wij controleren de sortimentskeuze in relatie tot de standplaatsfactoren en beoogde doelstellingen van de beplanting. Ook de aantallen en plantafstanden nemen we mee. U ontvangt een advies met verbetervoorstellen. Dit advies vermindert de kans op faalkosten en inboet. Dit alles om uw groenproject te laten slagen.

Beplantingsplan

Uw project is vormgegeven, maar de invulling voor de beplanting ontbreekt nog. Een passend beplantingsplan ontwerpen wij in de volgende stappen.

Analyse

We bespreken met u de beoogde inrichting van het project. Welke functies zijn er en hoe is daar invulling aan gegeven. Even belangrijk zijn de wensen en eisen van u ten aanzien van de beplanting, de te bereiken doelen en het toekomstige onderhoud. Sabine analyseert de locatie specifieke factoren.

Beplantingsindicatieplan

Deze analyse vertalen wij naar een beplantingsindicatieplan (BIP). Het is een plattegrond met daarop de locatie van de typen beplanting, de boogde sfeer en doel van de beplanting. De inhoud van een BIP is noodzakelijk voor de uiteindelijke sortimentskeuze. We bespreken het BIP met u en passen aan waar nodig.

Beplantingsplan

Wij werken het BIP uit tot een beplantingsplan. Op de plattegrond staan de exacte locaties van bomen, heesters en vaste planten met een code. De codering correspondeert met een overzichtelijke plantlijst. Deze lijst bevat de wetenschappelijke naam, de benodigde aantallen en relevantie planteigenschappen. Vanzelfsprekend lichten wij het toe in een persoonlijk gesprek.

Levergarantie

Bij het samenstellen van het beplantingsplan houden wij rekening met de actuele beschikbaarheid. Alle planten zijn leverbaar via onze kwekerij.Door wie?

Sabine Sloothaak-Niessen is tuinontwerper en beplantingsdeskundige. Met haar uitgebreide plantenkennis kiest ze de juiste plant voor de juiste plaats. Door haar integrale blik en inlevingsvermogen zet zij groen in ter ondersteuning en versterking van verschillende functies. Haar ontwerpervaring zorgt ervoor dat de beplanting past binnen het beoogde concept van de architect. Ze streeft naar een jaarrond aansprekende beplanting.

Voor wie?

Onze adviesdienst is voor iedereen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan:

U bent welkom

Voor inspiratie of voor een specifiek project leiden wij u graag rond op onze kwekerij.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op

Voor een offerte, vragen over ons assortiment of een van onze diensten kunt u gebruik maken van het contactformulier, wij beantwoorden deze vragen zo snel mogelijk.


Bekijk al onze contactgegevens

Filters

Oplossing
Oplossing
Groeiplaatscondities
Groeiplaatscondities
Groeiwijze
Groeiwijze
Bloeikleur
Bloeikleur
Volwassen hoogte
Volwassen hoogte