Leverbaar: biologische (SKAL) bomen van eigen kwekerij

SKAL bomen

Drie jaar geleden startten wij met het kweken van bomen onder de richtlijnen van SKAL. De omschakelingsperiode is nu voorbij. De bomen zijn nu met SKAL certificaat leverbaar.  

Een duurzame werkwijze is voor onze kwekerij geen nieuws. Als sinds 2003 is de gehele kwekerij gecertificeerd, destijds Milieukeur, nu On the Way to PlanetProof 

Twintig jaar geleden werd duidelijk dat de vruchtbaarheid van de teeltgronden terugliep. Het herstelvermogen van de bodem en de veerkracht was weg. Er werd gezocht naar een manier om met de natuur mee te gaan kweken.  Nu is onze manier van kweken gericht op duurzaam bodembeheer, natuurlijke plaagbestrijding, spaarzaam gebruik en hergebruik van natuurlijke meststoffen en gebruik van schone energie 


Door het toepassen van compost, mulch van snoeiafval, rustjaren met groenbemesters, bladmulch, steenmeel en andere natuurlijke meststoffen is de bodemstructuur verbetert. Chemische bestrijdingsmiddelen zijn verleden tijd.  

De vruchtbaarheid en veerkracht is terug. Dat zien we terug in de teeltresultaten. Onze bomen zijn gezond en weerbaar.  De stap naar het onder SKAL richtlijnen kweken van bomen was dan ook klein en eenvoudig.  Het sortiment SKAL bomen wordt jaarlijks uitgebreid. In de overgangsperiode zijn de bomen onder SKAL in oprichting leverbaar. Het betreft op dit moment 90 verschillende soorten en cultivars.  

 

Naast het kweken van SKAL bomen zijn wij gecertificeerd SKALleverancier. Dit betekent dat wij SKAL beplantingen mogen leveren. U kunt dus bij ons terecht voor SKAL bomen, heesters, bos- en haagplantsoen, vaste planten en bloembollen.  Heeft u interesse in SKAL bomen, neem dan contact op voor het actuele aanbod.